V Lomnickom sedle pribudlo vyše metra nového snehu

24.03.2009 Poprad

Vysoké Tatry 24. marca (TASR) - V Lomnickom sedle pribudlo v ostatných dňoch vyše metra nového snehu. Celková výška snehovej pokrývky prekročila podľa ostatných meraní dva a pol metra, čo je rekord od začiatku lyžiarskej ...
Marketingová riaditeľka strediska v Tatranskej Lomnici Katarína Šarafínová pre TASR uviedla, že Lomnické sedlo je v súčasnosti \"najzasneženejším\" lyžiarskym svahom na Slovensku. Sezóna sa tam začala 28. decembra 2008 a potrvá do mája 2009. Stredisko vstúpilo do novej sezóny s viacerými novinkami. Patria k nim najmä rozšírenie lyžiarskych tratí, garancia snehu vďaka novému zasnežovaciemu systému a tiež nová štvorsedačková lanovka. Spoločne so strediskom v Jasnej ponúka tento skiregión možnosť lyžovačky na 50 km zjazdoviek s jedným bezdotykovým skipasom.
\"To, že tohtoročná zima by mohla byť pre obidve strediská jednou z najdlhších, je vďaka snehovej nádielke viac ako pravdepodobné. Prvé jarné dni totiž v Tatrách nepriniesli oteplenie a horšie podmienky na lyžovačku, práve naopak, pribudlo niekoľko desiatok centimetrov nového prachového snehu, \" konštatovala Šarafínová. Dodala, že jarnú lyžovačku robia atraktívnou aj aktuálne ceny skipasov a zľavy na ubytovanie.
 

Vyberte región